Цікаве

Який чай найкорисніший для профілактики діабету і не тільки: дослідження

Як зелений та чорний, так і червоний з білим чаї виявилися ефективними у лікуванні та профілактиці цукровий діабет. Так, про позитивний вплив чаю на організм діабетиків і не тільки пише 1News.

Як чай впливає організм, у чому користь?

Медики називають чай “елементом дієтичної терапії” при лікуванні діабету, також цей напій або добавки, що містять поліфеноли чаю, позитивно впливають на окисний статус, а також запальну та аутоімунну реакцію організму.

Медики відзначають позитивний ефект чорного, білого, червоного і особливо зеленого чаю

Було зроблено висновок, що введення чаю в раціон можна полегшити деякі наслідки окислювального стресу та запалення, тим самим обмеживши їхню руйнівну дію на організм людей з діабетом. І, отже, покращивши якість їхнього життя, незалежно від типу хвороби. Тому медики рекомендують людям, генетично схильним до діабету, обов’язково включати чай до раціону . Особливо з огляду на невисоку ціну напою.

А який саме чай найкраще для профілактики діабету?

Медики відзначають позитивний ефект чорного, білого, червоного та особливо зеленого чаю . Причому зелений чай позитивно впливає на здоров’я без значних побічних ефектів.

Проте, якщо людина вже має проблеми з печінкою плюс вона приймає гепатопротектори чи інші ліки, то зелений чай краще пити лише після консультації зі своїм лікарем.

Джерело: Nutrients

Back to top button