Цікаве

Яке масло найкорисніше для серця і не підвищує цукор у крові: наукове дослідження

Хочете захистити судини від розвитку атеросклерозу – вибирайте оливкову олію першого віджиму. Саме масло оливи найбільш корисно для серця, судин, а ще не впливає на коливання рівня цукру в крові. До такого висновку прийшли італійські вчені, повідомляє 1News.

Чому саме вона така корисна

Оливкова олія давно відома своїми цілющими властивостями: саме олія оливи – основний компонент середземноморської дієти. А цей тип харчування визнаний найкориснішим для здоров’я. Вчені порівнювали вплив на організм оливкової олії і вершкового масла: олія оливи підсилює еластичність судин.

Навіть якщо вживати це масло всього кілька днів. Також оливкова олія, на відміну від вершкового масла, не викликає гіперглікемію, тобто різке підвищення рівня цукру в крові. А гіперглікемія, навіть якщо у вас немає діабету, призводить до розвитку серцево-судинних захворювань.

Як краще їсти оливкову олію

Оливкова олія багата на корисні жирні кислоти, її можна як додавати в салати, так і використовувати для смаження. В олії оливи канцерогенність (тобто ймовірність викликати злоякісні пухлини) при нагріванні значно нижча, ніж у соняшникової олії.

Дослідники відзначають, що якщо ви любите рис і картоплю (а ці продукти дуже популярні, особливо серед молоді), які підвищують рівень цукру в крові, то краще їх вживати з оливковою олією, а не з соняшниковою або вершковим маслом.

Джерело: Nutrients

Back to top button