Яке м‘ясо найкорисніше для здоров‘я: медики
М’ясо необхідне нашому організму та корисне, якщо його правильно готувати. Ще один плюс на користь м’яса як продукту, здатного поліпшити здоров’я серця, судин і знизити ризики розвитку хронічних захворювань, знайшли дослідники, розповідає 1News.
У чому користь м’яса для здоров’я і якого саме м’яса?
М’ясо вважається одним з найбільш повноцінних харчових продуктів, що надає матеріал для росту м’язів, такий потрібний нашому тілу, а також забезпечує організм силою і життєвою енергією. Медики відзначають, що саме варена шинка в рази знижує шкідливий вплив окисного стресу і ймовірність розвитку в організмі запальних процесів. А якщо збагатити шинку антиоксидантами, то її корисні властивості зростуть у кілька разів.
Тому можна приготувати шинку, а також домашню ковбасу чи шаурму самому, без додавання в ці м’ясні вироби солі, загусників та інших компонентів, які не корисні для здоров’я.
Як і з чого приготувати корисну шинку?
Шинку можна готувати не тільки з нежирної свинини, але і з курятини або індичини – це м’ясо більш дієтичне.
- Отже, берете куряче або індиче філе, нарізаєте шматочками приблизно 1 см. М’ясо має бути охолоджене. Додайте подрібнений часник, спеції.
- Потім ретельно перемішайте, поки м’ясо не стане липким і в’язким. Посуд з фаршем накрийте кришкою і на добу поставте до холодильника.
- Наступного дня фарш знову вимішайте, з нього сформуйте ковбаску і покладіть на пергамент (складений у 2 шари). Краї скрутіть, ретельно зав’яжіть, зверху закріпіть сіткою або перемотайте мотузкою.
- Варити шинку можна в мультиварці при температурі 85 градусів близько 2,5 години. У каструлі теж можна, але тоді, якщо немає градусника для вимірювання температури води, варіть шинку на слабкому вогні, прикривши кришкою. Після приготування чекаємо, поки охолоне і знову ставимо в холодильник на кілька годин.
Знімаємо сітку, пергамент – домашня корисна шинка готова! Подавати шинку можна з багатими на антиоксиданти овочами, фруктами, ягодами і зеленню.
Джерело: Nutrients