Цікаве

Як уникнути емоційного вигоряння: корисні поради

Ведуча Олена Кот поділилася секретами, які багато років допомагають їй отримувати насолоду від роботи, а не ставати жертвою трудоголізму, передає 1News.

За словами телеведучої, одна з важливих складових емоційного комфорту у професійній діяльності – згуртований колектив. Деякі з них за час роботи стали для Олени більше, ніж просто колегами, а близькими друзями. З великим задоволенням вони проводять не лише зйомки та наради, а й неробочий час: разом подорожують, відпочивають чи вирушають на шопінг. А головне – завжди знають, що можуть покластися один на одного і розраховувати на дружню підтримку.

Якщо в роботі щось не виходить, це – новий виклик і новий досвід. Не дозволяю собі опускати руки, а навпаки, у скрутну хвилину концентруюсь і знаходжу шляхи вирішення. І найважливіше, що я не одна. За мною стоїть велика команда, яка завжди готова протягнути руку допомоги та підтримати в емоційно складний період, – розповіла Олена Кот.

Ведуча зазначила, що коли займаєшся улюбленою справою, з емоційним вигорянням боротися ніколи і не доводиться. А щоб тримати себе в ресурсі, Олені досить просто виспатися, іноді потрібно переключитися і зайнятися будь-якою фізичною активністю, наприклад, прибиранням в будинку або фітнесом.

Найбільше задоволення та насолоду я отримую у момент водіння автомобіля. Якщо я відчуваю, що мені потрібно відволіктися і розслабитися, я сідаю за кермо та їду за своїми друзями, – поділилася Олена Кот.

Джерело: Сьогодні

Back to top button