Цікаве

Як швидко заснути після випадкового пробудження: корисні поради

Завадити міцному сну може будь-яка дрібниця, починаючи від спалаху світла, закінчуючи стресом на протязі дня. Проте прокинувшись один раз, на те, щоб заснути знову, може піти багато часу, якщо неправильно діяти.

Експерти назвали 4 ефективні способи налаштувати свій мозок на відпочинок після випадкового пробудження. Окрім цього, варто уникати відчуття тривожності, злості та переїдання перед сном, передає 1News.

Не думайте про справи

Фахівці застерігають, що планування та обдумування роботи або навчання може стимулювати мозкову активність, що зовсім не сприятливо для засинання. Окрім цього, не потрібно брати до рук телефон, щоб перевірити месенджери і переглянути новини.

Замість цього рекомендують “прокрутити” в голові частину улюбленого фільму або книги. В крайньому разі можна порахувати овечок.

Не потрібно брати до рук телефон, щоб перевірити месенджери і переглянути новини

 

Ароматичні спреї

Відомо, що існують запахи, які розслабляють організм і хилять в сон. Зокрема, суміш води з лавандою вивільняє свій терапевтичний аромат протягом ночі, полегшуючи таким чином спроби заснути, а в деяких випадках навіть запобігаючи незапланованим пробудженням.

Суміш води з лавандою вивільняє свій терапевтичний аромат протягом ночі

 

Спрямована медитація

Однією з розповсюджених причин безсоння є нав’язливі тривожні думки про відсутність сну. Замість того щоб рахувати години до пробудження експерти рекомендують зосередитися на власному диханні, або розслабляючій музиці.

Експерти рекомендують зосередитися на власному диханні

 

Маска для сну і затички для вух

Якщо фактор перерваного сну – зовнішній, потрібно одразу уникнути подразників. Проте не завжди вдається заховатися від світла сонця чи лампи, або змусити замовчати гучних сусідів. Для таких випадків під рукою повинна бути маска для сну і беруші.

Джерело: Bazaar

Back to top button