Цікаве

Як позбутися жиру на животі: корисні поради

Жир, що накопичується в області талії – найнебезпечніший. По-перше, він обволікає внутрішні органи, перешкоджаючи їхній нормальній роботі. По-друге, цей жир сприяє виробленню зайвих статевих гормонів, порушуючи тим самим здоровий баланс.

За словами експертів, існує декілька ефективних способів, як прибрати цю проблему, щоб виглядати та почуватися чудово, передає 1News.

Пийте м’ятний чай

М’ята – природний засіб, який допомагає розслабити і заспокоїти шлунково-кишковий тракт й попередити здуття живота. Чай, приготований з цієї рослини, не тільки заспокоїть вашу нервову систему перед сном, але і подарує вам плоский животик.

Мятний чай


Вечеряйте правильно

Вечеряйте за обіднім столом, тримаючи спину максимально прямо. В іншому випадку газ і повітря зберуться в нижній частині живота – і змусять його роздуватися.

Дівчина вечеряє

 

Масажуйте живіт перед сном

Це допоможе вашому кишківнику працювати активніше. Для того, щоб домогтися максимального ефекту, масажуйте кінчиками пальців, починаючи з правої нижньої частини живота вгору, а потім зійдіть вниз – вже по лівій частині.

Масаж живота


Відмовтеся від сої

У соєвих бобах містяться сполуки, які хімічно схожі з гормоном естрогеном і, відповідно, володіють тими ж ефектами – збільшенням ваги й здуттям живота. Тому важливо зменшити споживання обробленої, неферментованої сої – наприклад, соєвого молока або соєвої води.

Соєві продукти
Вживайте менше кофеїнуЗловживання кофеїном може викликати зневоднення організму, погіршення роботи травної системи – і, як результат, уповільнення метаболізму і появу живота. Так що, якщо ви хочете позбутися жиру на талії, пийте менше кави.

Кава
Джерело: Goodhouse
Back to top button