Цікаве

Як налагодити роботу кишечника без ліків: наукове дослідження

Щоб уникнути хронічних закрепів, обов’язково дотримуйтесь збалансоване харчування, не пропускайте прийоми їжі, особливо сніданок. Також слід споживати “правильну” клітковину і достатня кількість води. Рекомендації по боротьбі з хронічними закрепами, засновані на недавньому дослідженні, розповідає 1News.

Яку воду краще пити, щоб не було закрепів

Головне, як відзначають дослідники – пити взагалі. Оскільки багато людей забувають пити саме чисту воду , Задовольняючись чаєм, солодкої газованою водою і т.д. Медики радять при проблемах в роботі кишківника пити 1,5-2 л / день чистої води, особливо ефективна при запорах вода, багата на магній і сульфати.

І обов’язково раціонально харчуватися, а також не пропускати сніданки. Ранковий прийом їжі “запускає” шлунково-ободової рефлекс, тобто збільшує моторику товстої кишки у відповідь на розтягнення їжею шлунка.

А яку їжу треба їсти при закрепах?

Медики відзначають, що в насамперед продукти, багаті усіма видами клітковини . Це овочі та фрукти, злаки і інша рослинна їжа. Так, швидко ферментіруемие розчинна клітковина міститься в бобових, пшениці, картоплі, рисі, ячмені та житі. Вона діє як пребиотик, тим самим збільшуючи біомасу (і фекальну маса в тому числі), утворюючи гель і допомагаючи кишківнику вчасно спорожнюватися.

 

Насіння льону – хороший засіб проти закрепів

Добре відомі своїми проносними властивостями ківі і лляне насіння . Ківі багатий вітаміном С і містить широкий спектр інших поживних речовин, таких як клітковина, калій, вітамін Е і фолієва кислота, а також різні біоактивні компоненти.

Лляне насіння, як джерело розчинної і нерозчинної клітковини, ще володіє мастильними і пом’якшуючими стул властивостями. Ще корисні при запорах пшеничні висівки: слід обирати висівки з більш великими частками.

Скільки клітковини потрібно їсти в день

Дорослі жінки повинні споживати приблизно 25 г клітковини на день, чоловіки – приблизно 38 г, а діти – 19-25 г на день. Також дивіться, як вибрати багаті клітковиною овочі та фрукти без “хімії”.

На жаль, більшість людей споживають тільки половину цієї кількості рекомендованої клітковини.

Джерело: Nutrients

Back to top button