Цікаве

Як досягти гарної постави: п’ять ефективних лайфхаків

Як досягти гарної постави: п’ять ефективних лайфхаків

Домогтися того, щоб ваша постава стала прямою, можна, дотримуючись кількох правил. Вони досить прості. А щоб ваша спина звикла до правильного положення, потрібно постійно стежити за їх виконанням.

Тягніться вгору маківкою голови

Голова, шия і спина повинні створювати одну рівну лінію, маківкою тягнемося вгору. Підборіддя не варто піднімати догори, щоб не створювати додаткового навантаження на шийні хребці. Якщо під кінець дня у вас болить шия, швидше за все, ви напружуєте м’язи підборіддя, які напружувати ні до чого.

Опустіть плечі

Коли плечі тягнуться вгору, а спина скручується, хребет зміщується і напружується шия. Це провокує головний біль та інші проблеми зі здоров’ям надалі. Слідкуйте за тим, щоб плечі залишалися у опущеному положенні, а шия була розслаблена. Сидячи за комп’ютером, щогодини розминайте плечовий пояс.

Напружуйте прес під час ходьби

Так ви зможете тримати спину рівною, тому що м’язи у нашому тілі пов’язані. Слідом за втягнутим животом розправляться спина та плечі. Ви зможете легко контролювати правильне положення та підтягнете живіт.

Займайтеся йогою або пілатесом

І йога, і пілатес допомагають забезпечити утворення м’язового корсету. Вони підтримуватимуть вашу спину у правильному положенні і допоможуть відчувати своє тіло.

Слідкуйте за положенням уві сні

Неприродні позиції, які ми займаємо під час відпочинку, відбиваються на поставі. Простежте, щоб вам було комфортно, щоб подушка була зручної висоти, а матрац прийнятної жорсткості. Якщо ви регулярно спите на неправильному матраці та у неправильній позі, зміни у хребті буде складно виправляти.

Back to top button