Україна

Затримано чоловіків, які намагалися знищити релейні шафи УЗ на Буковині


Затримано чоловіків, які намагалися знищити релейні шафи УЗ на Буковині

Фігурантам повідомили про підозру – диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану. Вони перебувають під вартою.

Правоохоронці затримали трьох поплічників РФ у Чернівцях. Фігуранти готували серію підпалів на об’єктах Укрзалізниці на замовлення російських спецслужб. Про це 17 вересня повідомила СБУ.

Зазначається, що двоє із затриманих – рідні брати, а третій – їхній спільний знайомий. Фігуранти були завербовані російською спецслужбою через Телеграм-канали. Спочатку підривною діяльністю займалися лише брати. На початку вересня на них вийшов російський куратор і дав тестове завдання: за невелику винагороду зробити сім провокативних графіті на різних вулицях Чернівців. Після цього представник російської спецслужби запропонував серйознішу роботу – підпалювати релейні шафи, що мало зірвати рух залізницею в регіоні.

Зловмисники вчинили перший підпал, а на другий – залучили свого знайомого безробітного чернівчанина. Всі наступні підпали вони планували здійснювати втрьох.

СБУ і Національна поліція запобігли подальшим підпалам і затримали всіх трьох чоловіків. Під час обшуків у їхніх помешканнях вилучено мобільні телефони із доказами підривної діяльності на користь РФ

Фігурантам повідомили про підозру – диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану. Вони перебувають під вартою, їм загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, Контррозвідка Служби безпеки зірвала нову спробу РФ створити власні агентурні осередки у Києві, Полтаві та Чернігові. За вказівкою окупантів фігуранти коригували ракетно-дронові атаки РФ та готували підпали електропідстанцій і службових авто ЗСУ.

Також повідомлялося, що у Кропивницькому затримано двох агентів ФСБ РФ, які коригували повітряні удари по місту та готували серію диверсій.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 + thirteen =

Back to top button