Цікаве

Верховна Рада дозволила переводити через термінали більші суми готівкою

Верховна рада України збільшила суму готівкових переказів, які не підлягають фінансовому моніторингу. Тепер анонімно можна переводити до 5000 гривень включно. Прийняття відповідного законопроекту підтримали 315 депутатів, повідомляє 1News.

Документ вносить зміни до ст. 14 закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом». Тепер фінансовому моніторингу не підлягають суми, які не перевищують 5 000 гривень. Тобто переказувати гроші анонімно через термінали готівкою можна у сумі до 5000 гривень.

Якщо потрібно перевести готівкою навіть на 1 гривню більше, зробити анонімно це не вийде. Для таких операцій потрібно звернутись в банк з паспортом, або скористатися переведенням з картки на картку.

Раніше такому контролю не підлягали суми до 4999 гривень включно.

У пояснювальній записці наголошується, що закон прийнято у зв’язку з тим, що було незручно переводити суму до 4999 гривень, тому її вирішили округлити.

Нагадаємо, у квітні 2020 року 1News писало про те, що в Україні вводяться нові обмеження на переведення готівки через термінали. Більше детально про те, чому переведення готівки через термінали обмежили читайте тут.

Раніше 1News писало про те, що Регулятор пропонував обкласти перекази коштів з картки на карту податком у 19,5%. Тоді Нацбанк спростував цю інформацію лише частково: він визнав, що фактично всі перекази окрім зарплат, соціальних виплат та погашення кредитів є доходами, з яких потрібно платити податки. От тільки перевіряти мільйони щоденних переказів фізично нереально, тому доступ до персонального рахунку буде надаватися тільки за рішенням суду.

Back to top button