Вчені назвали найнебезпечніші для здоров’я групи продуктів
Американські вчені представили увазі найнебезпечніші для здоров’я групи продуктів. Лідирує в цьому списку оброблене м’ясо.
У дослідженні, опублікованому в журналі Американської медичної асоціації, розглядалися зв’язок між способом життя і передчасним відходом з життя. Як показала наукова робота, більша частина смертей була пов’язана з діабетом, інсультом і серцево-судинними захворюваннями.
Крім недостатнього вживання морепродуктів, горіхів і насіння, багатих Омега-3, виділялися два чинники, які пов’язані з вживанням занадто великих кількостей солі і обробленого м’яса. Останнє включає в себе ковбаси, хот-доги, солонину, в’ялену яловичину, м’ясні консерви і соуси, бекон.
Відзначається, що вживання занадто великої кількості солоної їжі призводить до 10% випадків смерті. Оброблене м’ясо є ключовим джерелом білого харчового продукту. Нездорові транс-жири також внесені списку небезпечних продуктів.
«При плануванні раціону пам’ятайте, що здорове харчування має пряме відношення до тривалості життя. Вживання достатньої кількості продуктів із зерна, овочів, фруктів і насіння грає в цьому відношенні першорядне значення. Для мінімізації ризику передчасного відходу з життя ми радимо відмовитися від солоних і оброблених харчових виробів», – підсумували вчені.