Події

Повідомлено про підозру російському бізнесмену за фінансування війни проти Ук…

Повідомлено про підозру російському бізнесмену за фінансування війни проти України

????За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру російському підприємцю, який причетний до фінансування збройної агресії рф проти України.

????За даними слідства, підозрюваний є бенефіціарним власником АТ «Кіровоградське рудоуправління», яке спеціалізувалося на видобутку та переробці рідкісної породи вогнетривкої глини. Підприємство мало сталі фінансово-господарські зв’язки зі структурами держави-агресора.

????Російський бізнесмен входить до складу акціонерів та директорів найпотужніших підприємств росії, що виконують замовлення військово-промислового комплексу ворога та його силових структур.

????Підприємства сплачують мільярдні суми податків та інших обов’язкових платежів як до бюджету країни-агресора, так і до позабюджетних фондів. Кошти спрямовуються на потреби збройних сил рф, а також фінансування незаконних збройних формувань, що задіяні у російській агресії проти України.

????Підозрюваному інкриміновано фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 4 ст. 110-2 КК України).

????Нагадаємо, що раніше за клопотанням прокурорів накладено арешт на активи кропивницького підприємства, пов’язаного з компаніями країни-агресора.

????Арештовані корпоративні права та нерухоме майно наразі передано Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами.

????Досудове розслідування – СБУ.

Більше

Back to top button