Цікаве

Топ-7 шкідливих продуктів, які погіршують якість сну

Топ-7 шкідливих продуктів, які погіршують якість сну

Зміст статті

Сон є життєво необхідним процесом. Тому важливо знати, від яких продуктів потрібно відмовитися, щоб покращити його якість.

Продукти, які погіршують якість сну

Гостра та кисла їжа

Гостра та кисла їжа перед сном може викликати печію та кислотний рефлюкс. При цьому реакція організму посилюється, коли ви лежите.

Жирна їжа

Жирна їжа може викликати печію під час сну. Також у вас може з’явитися здуття живота та розтравлення шлунку. Перед сном можна з’їсти трохи жирної їжі, але краще зменшити її кількість.

М’ясо

М’ясо, особливо з високим вмістом білка, може викликати здуття живота перед сном. Вся річ у тому, що м’ясо перетравлюється дуже довго, а це призводить до несварення шлунку.

Сир

Сир перед сном може викликати газоутворення та здуття живота, особливо у людей з непереносимістю молочних продуктів. Також у сирі міститься амінокислота під назвою тірамін. Вона збільшує вироблення норепінефрину та ускладнює засипання.

Десерти

Десерти можуть швидко підняти рівень інсуліну та вплинути на процес самовідновлення, особливо перед сном. Також позбавтеся льодяників і морозива, щоб швидше засипати.

Напої з кофеїном

Напої з кофеїном пробуджують організм, що негативно позначається на якості сну. Тому відмовтеся від енергетиків, зеленого чаю та кави перед сном.

Алкоголь

Алкоголь призводить до зневоднення, тому вночі ви можете відчути дискомфорт. Часто вживання спиртного перед сном викликає сухість у горлі або м’язові спазми. Таким чином, ви можете зіпсувати собі не тільки сон, але й пробудження.

Back to top button