Цікаве

«Слуги» і порожнеча: Топ найгучніших скандалів у партії Зеленського

Коли вони тільки йшли у владу-багато з українців були раді, бо вірили в зміни. Вірили в «нову якість політики». Вірили обіцянкам Зеленського і так званих «нових» осіб. Тепер від цієї віри не залишилося і сліду. Партія Володимира Зеленського стрімко втрачає рейтинг. А все нові і нові скандали в рядах «слуг народу» лише збільшують порожнечу в душах українців, які їм повірили.

Партія «Слуга народу» – вже давно не партія «нових обличь». Їх перестали так називати. Зараз в народі назви різні – від не дуже цензурних до просто «збіговиська випадкових людей».

Ми згадаємо кілька ключових скандалів, які привели українців до таких висновків. Ці скандали змусили народ, який ще надавно вірив новій владі, «прокинутися» і остаточно зрозуміти, хто очолив країну.

Сексисти, гвалтівники, любителі відмазок і сексуально стурбовані

«Баба так». «Корабельна сосна». Ці фрази тепер, на жаль, знайомі багатьом українцям. У червні минулого року було опубліковане відео однієї з прес-конференцій, на якій лідери партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко та Давид Арахамія обговорювали колегу по фракції, забувши вимкнути мікрофон.

У розмові знайшлося місце і «робітничій бабі», і обговоренню «тюнінгу» та іншим сексистським формулюванням.

Цікаво те, що під час цього скандалу проявилося одне з популярних «якостей» депутатів Зеленського. Практично всі з них – любителі відмазок. І ніколи не визнають свою неправоту відразу.

Корнієнко почав озвучувати якісь дивні виправдання про «монтаж», а потім зрозумівши, що обдурити українців не вдасться, відразу ж змінив свої свідчення, в результаті вибачившись.

Його колега по обговоренню «тюнінгу» жінок, Давид Арахамія, наприклад, любитель «вирваного контексту». І цим самим контекстом він намагався пояснювати всі свої провали.

До речі, формулювання «мої слова були вирвані з контексту» – одна з найулюбленіших у «Слуг народу». І є підозра, що ми почуємо її ще не раз.

Крім сексизму в партії Зеленського знайшлося місце сексуально стурбованим. Наприклад, депутату Богдану Яременку, який якось настільки терміново захотів зустрітися з жінкою, що обговорював ціну та інші деталі прямо під час пленарного засідання парламенту.

А ще «Слуга народу» привела до Верховної Ради ґвалтівника. Якого, «у разі появи доказів» (а вони з’явилися) президент грізно збирався позбавити мандата, але в підсумку нічого не вийшло і тему зам’яли. Як і багато що до цього.

Фанати «стерилізації» безробітни

Окремої згадки варта народний депутат від президентської партії Галина Третьякова. Яка просто фонтанує радикальними ідеями, через які українці потім вимагають відібрати у неї мандат, але їх, як завжди, не чують.

Одного разу Третьякова просто і прямо заявила, що люди заради соцвиплат готові навіть народжувати дітей. І ці діти виходять «низької якості».

Попутно, народна обраниця мимохідь згадала (мабуть, на її думку, до місця) досвід сінгапурського правителя Лі Кван Ю, який «стерилізував жінок, у яких не було вищої освіти».

Ще Третьякова скаржилася на «низьку зарплату депутата», пропонувала легалізувати секс-індустрію і критикувала ФОПи. Загалом, добре запам’яталася своїм виборцям.

Гульня під час карантину

Країна з великими труднощами прожила 2020 рік. Одна з головних причин – епідемія коронавірусу. Під час якої багатьом бізнесам довелося працювати з обмеженнями. Деякі карантин не пережили і закрилися. Деякі пережили, але зробили це з великими труднощами.

Бізнес «слуг народу» пережив карантин з легкістю. Принаймні, таке складається враження на прикладі ресторатора і народного депутата від партії Зеленського Миколи Тищенка. Який просто не закривав один зі своїх ресторанів під час карантину (ходять чутки, що і інші теж).

«Велюр» Тищенка під час карантину працював. Це дізналися журналісти і надали ситуації розголосу. Це не сильно змінило ситуацію. Точніше, зовсім не змінило. Тищенко сказав, що «мопед не його», тобто цим рестораном він нібито не володіє. І в підсумку, схоже, навіть штрафу ніякого не заплатив.

До речі, про коронавірус.

Підпільна вакцинація

Не так давно ЗМІ повідомили, що в Україну підпільно завезли вакцину Pfizer і деякі українські політики вже навіть вакцинувалися. Зокрема, представники партії «Слуга народу», серед яких – голова парламентського комітету з охорони здоров’я Михайло Радуцький.

З часом в ЗМІ з’явилося безліч деталей. У тому числі, де проводять вакцинацію, скільки вона коштує і т.д. Президент Зеленський доручив правоохоронцям розібратися з цією інформацією, але днів з моменту доручення пройшло вже багато – «а віз і нині там».

Тим часом «слуги» активно піарять майбутнє прибуття в країну китайської вакцини від Covid-19, доведена ефективність якої – 50% (тобто – можеш захворіти, а можеш не захворіти). І наймають посередника, який отримує за вакцину додаткові гроші з бюджету (при цьому стверджують, що це вимога китайської сторони, а китайська сторона говорить журналістам, що нічого такого не вимагала).

Собаки і комуналка

Враховуючи підвищення тарифів по всій країні, як не згадати ще одного народного депутата від «Слуги народу».

На початку минулого року народний депутат Євген Брагар на одному з ефірів запропонував пенсіонерці продати свою породисту собаку, а отриманими за неї грошима «спокійно» заплатити за комуналку.

Само собою, заява нардепа викликала скандал і подив українців. Брагар вибачився. Але, не виключено, що зовсім скоро ми почуємо нову порцію порад від цього «талановитого слуги».

Втім, як і від усіх інших «талановитих слуг».

За матеріалами «112 Україна».

Back to top button