Цікаве

«Діти низької якості» та стерилізація: у «Слузі народу» новий скандал (відео)

Народний депутат України від «Слуги народу», глава парламентського комітету з питань соціальної політики і захисту прав ветеранів Галина Третьякова вважає, що у безробітних людей, які живуть на соціальну допомогу, народжуються діти «низької якості». Відео з конференції з участю Третьякової з’явилось на сторінці Страйком «За майбутнє».

«Коли демографічно надаємо такі кошти, які використовуються сім’єю, і народження дитини відбувається не для того, щоб надати йому рівні права, освіту, а для того, щоб отримати матеріальну допомогу, то ми отримаємо, скажу жорстко, дітей дуже низької якості. Вони призводять до того, що теж сідають на державні кошти», — вважає народна Третьякова.

Вона навела приклад Великобританії і Сінгапуру, де вживають жорстких заходів для боротьби з безробітними (хоча користувачі соціальних мереж пишуть, що насправді вона перебільшила – ред. 1News).

«Великобританія в цьому сенсі дуже жорстока по відношенню до тих, хто не працює. У них навіть колись був заступник міністра соцполітики, лорд, який сказав, що той, хто хоче отримати соціальну допомогу, повинен бути стерилізований. Ось така жорстока політика. Хочу сказати, що дуже часто Лі Куана Ю згадують, що там дуже хороший Сінгапур. Лі Куан Ю стерилізував жінок, у яких не було вищої освіти», – додала Третьякова.

На її думку, всі хто не встає щодня «на захист своєї Батьківщини, на захист свого будинку, і щоб готувати своїх утриманців» не можуть відносити себе до гідного життя.

«Пісню співати треба тому, хто щодня встає на захист своєї Батьківщини, на захист своєї домівки, на те, щоб годувати своїх утриманців. Усі, хто цього не робить, не може відносити себе до гідного життя. Отак, я вважаю, треба захищати просту людину», – висловилася вона.

До того ж депутатка висловилась з приводу того, що гроші на соціальну допомогу незахищеним верствам населення виплачують в тому числі і з її податків. Третьякова вважає, що це не справедливо і хотіла б  сама вирішувати, «кому допомагати, а кому ні».

«Це не означає, що я не схильна до філантропії чи допомогти комусь. Але допомагати я хочу сама. Не забирайте в мене податки, я допоможу тому, хто просить гроші, і якщо я буду бачити, що вони будуть ефективно використовуватись. І я зроблю це краще, ніж чиновники. Залиште мені ці кошти. Біля мене буде організовуватись отой самий прошарок людей, але я зможу їм сказати, що «я тобі в цьому місяці не надам, тому що ти не відпрацював»», – зазначила вона.

https://www.facebook.com/strike.com.ua/videos/252243689417901/

На захист Третьякової зокрема виступив екс-заступник міністра економіки Павло Кухта. Він вважає, що слова депутатки перекрутили. «В мене півленти переповнено потоком емоцій на дану тему з боку людей, які просто за фахом давно вже мають не реагувати на інформаційні вкиди, ще й такі примітивні. Будь-ласка, використовуйте критичне мислення і не давайте собою маніпулювати», – зазначив він.

Також її підтримав керівник «Укрпошти» Ігор Смілянський (російської мовою – ред. 1News): «Все уже написали про слова Tretyakova Galina, и я напишу. Прямо из своего опыта. Так вот – жил был себе такой мэр Нью Йорка Руди Джулиани. Пришёл он к власти после демократов и получил полную ж.. с бюджетом, преступностью и тд. Как пример – если ты одинокая мать с 3 детьми, ты получала такое пособие (до 30000 долларов в год) что могла не работать. Что они и делали. Особенно в определённых районах. Начинали рожать в 16 и к 18 имели 3 детей. Но беда была в том, что за детьми эти мамы смотрели плохо, дети шли на улицу и увеличивали преступность. Что сделал Джулиани? За что кстати был обозван «фашистом» прогрессивной общественностью. Он сказал: уважаемые одинокие мамы. Все имеют право на ошибку. За первого ребёнка мы Вам помощь дадим. А вот 2,3 и 4 – или приносите имя отца и мы с него соберём денег и дадим Вам, или не будет Вам помощи. Что ему сказали? Что он оставляет новорождённых без крошки хлеба. А результат? В этих районах рождаемость за год кардинально упала. А потом и преступность. А потом и бюджет стал сбалансированным. Выводы каждый сделаем сам для себя как и то, прав был Джулиани или нет. Вот такая Вам сказка на ночь».

Додамо, що сама Галина Третьякова розмістила на своїй сторінці у Facebook іцншу частину тієї конфереції і позначила, що це є першоджерелом.

В той же час Уповноважена з прав людини Людмила Денісова назвала заяви Третьякової дикримінаційними.

“Прояви мови ворожнечі, заклики до насильства і дискримінації є неприпустимими і мають рішуче засуджуватись у будь-якому демократичному суспільстві. Наголошую, що відповідно до Статуту Організації Об’єднаних Націй основою забезпечення свободи, справедливості і миру є визнання властивої гідності, рівних і невід’ємних прав усіх членів суспільства”, – зазначила вона.

Денісова додала, що дитина не обирає родину, в якій народжується. Вона обмежена у можливостях самостійно себе забезпечити та захистити. “У певний період життя дитина повністю залежить від відповідальності дорослих людей – батьків, опікунів, чиновників, політиків, усіх, хто дотичний до прийняття рішень, що забезпечують умови для нормального життя та розвитку….. Тому рішуче засуджую будь-які заклики до таких методів, як примусова кастрація, стерилізація людини, заяви про поділ на якісних і неякісних дітей”, – зазначила Омбудсман.

“Засуджуючи висловлювання Голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народного депутата Галини Третьякової щодо права держави втручатися в особисте життя громадян, звертаюсь до Голови парламенту, народних депутатів України вжити всіх можливих заходів, спрямованих на недопущення посягань на основоположні права людини, відступу від демократичних цінностей та не допускати дискримінаційних закликів”, – заявила Людмила Денісова.

Back to top button