Цікаве

Потрібно їсти щодня: дієтолог назвав найкорисніший вид сиру

Потрібно їсти щодня: дієтолог назвав найкорисніший вид сиру

Корисність сиру не викликає сумніву, цей продукт відрізняється високим вмістом білка, кальцію, вітамінів та незамінних амінокислот. Дієтологи відзначають, що сир є висококалорійним продуктом із великою кількістю жирів та натрію.

Напевно любителів сиру цікавить питання, який сир є найкориснішим для здоров’я. Дієтолог Челсі Амер зазначає, що немає однозначної відповіді на це питання. Різні види сиру містять різні корисні речовини і його користь залежить від індивідуальних потреб організму.

Експерт з харчування рекомендує вживати кисломолочний сир, тому що в ньому багато ситного жиру, білка, а також мало натрію. Серед інших подібних варіантів дієтолог виділила моцареллу та рикоту.

Багато сирів дуже відрізняються один від одного з погляду вмісту білка, натрію, жиру. Тому при виборі продукту рекомендується просто фокусуватися на його смаку та внутрішньому задоволенні.

Дієтолог рекомендує їсти щонайменше 30 грамів сиру щодня. Надлишок будь-якого сиру може зашкодити здоров’ю.

Однозначну користь здоров’ю принесуть найменш оброблені сорти сиру: козячий сир, фета, рикота, кисломолочний сир. А якщо ви не знаєте, що краще взяти для бутерброду, то візьміть свіжу моцарелу. У ньому багато білка, кальцію і навіть менше натрію, ніж інших сирах.

На полицях магазинів розбігаються очі при виборі ковбаси. Є і сиров’ялена, і копчено-варена, і напівкопчена, і салямі, і варена. Починаєш читати етикетку і не розумієш, яку ж обрати, щоб не нашкодити своєму здоров’ю.

Back to top button