Цікаве

Осіннє харчування: як зміцнити свій імунітет

Восени українці зміцнюють імунітет фруктами і овочами. Ніяких аптечних препаратів, лише натуральні продукти, рекомендує 1News.

У холодну пору наш організм особливо потребує вітамінів, кажуть дієтологи. В першу чергу, слід звернути увагу на жири і жиророзчинні вітаміни.

Які вітаміни потрібні восени

Восени слід вживати жиророзчинні вітаміни
  • Вітамін А зміцнює імунітет, поліпшує зір і загальний тонус організму. Він є в жирних сортах риби, яєчних жовтках, молоці, помідорах і моркві.
  • Вітаміни групи B стабілізують роботу нервової системи, покращують роботу мозку і допомагають боротися з вірусами. Вони є в злакових і бобових.
  • Вітамін С – головний помічник імунітету. Його багато в цитрусових, квашеній капусті, гарбузі і зелені.
  • Вітамін D. Влітку ми отримуємо його з сонячних променів, але з приходом осені цього недостатньо. Тому потрібно вживати яйця, молочні продукти, рибу і риб’ячий жир.
  • Вітамін Е теж буде корисним. Він зміцнює волосся, нігті, покращує стан шкіри. Міститься в рослинній олії, наприклад, оливковій, і в горіхах.

Всі ці вітаміни можна отримати з харчових добавок в капсулах, але перед прийомом обов’язково порадьтеся зі своїм лікарем.

Як правильно харчуватися восени

Осіннє меню має бути різноманітним

Вживання овочів і фруктів повинно бути різноманітним, вважають фахівці. Тільки тоді вони дадуть користь вашому організму. І не бійтеся трохи погладшати: невеликий набір маси тіла – явище цілком нормальне для осінньо-зимового періоду, запевняють фахівці.

А якщо зайві кілограми вам дуже заважають, не виснажуйте організм дієтами – це тільки зашкодить. Бажано мати корисні перекуси: яблука, нежирний сир, горіхи, банан або йогурт. Такий раціон не викличе у вас бажання з’їсти що-небудь зайве між основними прийомами їжі. Адже коли між трапезами велика пауза, з’являється бажання переїсти.

Зверніть увагу на те, які продукти ви комбінуєте. Наприклад, не можна одночасно їсти м’ясо і молочні продукти. І не забувайте висипатися і тепло одягатися.

Джерело: Сьогодні

Back to top button