Цікаве

Названий ідеальний овоч для захисту від смертельних порушень серця

Названий ідеальний овоч для захисту від смертельних порушень серця

Поліпшити захист від розвитку смертельних порушень серця, включаючи інфаркт міокарда, можна, якщо регулярно їсти спаржу.

Одним з найнебезпечніших порушень серця, що підвищують ризик смертельного результату, є серцеві напади. Розвиток цих патологій провокується збоями нормального кровотоку, що йде до міокарда: недолік крові, що випробовується серцем, може викликати серйозні пошкодження, нерідко смертельні для людини. Їх виникненню сприяє ішемічна хвороба, що характеризується накопиченням жирових відкладень в артеріях: саме вони обмежують кількість крові, яка повинна досягати серця.

Фахівцями був названий ідеальний овоч для захисту від подібних порушень.

“Регулярне вживання спаржі може стати ключем до захисту від смертельного стану”.

Користь овоча вчені пояснюють його насиченістю фолієвою кислотою (спаржа випереджає всі інші овочі за її змістом). Ця сполука запобігає накопиченню в організмі амінокислоти, відомої як гомоцистеїн. Було встановлено, що люди з високим рівнем гомоцистеїну піддаються більш високому ризику розвитку деяких смертельних станів, у тому числі серцевих нападів та інсультів.

Ще одна перевага спаржі – її насиченість клітковиною, ефективно бореться з холестериновими відкладеннями в судинах і тим самим знижує ризики високого кров’яного тиску, ішемії.

“Спаржа містить багато корисних речовин. Крім фолієвої кислоти і клітковини вона упакована вітамінами A, B, C, T, K, міддю, марганцем, магнієм, каротином, тіаміном. Завдяки такому складу овоч регулює згортання крові, запобігає утворенню тромбів. Також в спаржі є аспарагін – ця речовина знижує артеріальний тиск і зміцнює серце”, – розповіли медики.

Back to top button