Цікаве

Названо вісім речей, які послаблюють легені

Названо вісім речей, які послаблюють легені

Знизити ризик загострення легеневих патологій простіше, якщо знати фактори ризику. Як уникнути небезпеки, кожен вирішує самостійно.

Вісім речей, які послаблюють легені.

Скупчення людей небезпечні тим, що в рази збільшують ризик передачі інфекцій, що передаються повітряно-крапельним шляхом. Особливу увагу варто звернути в періоди сплеску респіраторних захворювань.

Загазованість повітря пригнічує дихання, роз’їдає слизові оболонки, призводить до відкладення в легенях канцерогенних речовин і утворює сполуки, що зв’язують кисень, що перешкоджає його вільному обміну. У великих містах і в промислових видобувних регіонах не варто виходити на вулицю в безвітряну погоду. Якщо ж ви живете в екологічно чистій місцевості, кидайте палити.

Низький вміст кисню можливий і без промислового забруднення повітря, тому ми помістили його окремим рядком. Непровітрювані приміщення, низький атмосферний тиск можуть викликати гіпоксію, що негативно позначається на загальному самопочутті і на здоров’ї легенів.

Побутова хімія міститься в фарбах, аерозолях, миючих і чистячих засобах. Коли вам потрібно це використовувати, відкривайте кватирки, провітрюйте приміщення, намагайтеся максимально економно витрачати кошти і захищайте органи дихання.

Тісна кухня з газовою плитою не настільки нешкідлива, що можна дозволяти дітям грати там під час приготування їжі. І, після видворення дітей з кухні, відкрийте кватирку.

Надлишок пилозбірників в квартирі загрожує бронхіальною астмою, алергічними реакціями і респіраторними інфекціями. Пилозбірники це текстильні аксесуари, штори, портьєри, килими, гобелени, м’які меблі з плюшевими пледами, м’які іграшки, книги. Книги за скло і періодично протирати, іграшки тільки найдорожчі серцю, надлишки ганчір’я на смітник. Тільки так. Плюс регулярне вологе прибирання.

Прості вуглеводи, під виглядом здобних булочок та іншого фастфуду, небезпечні не тільки таємно доставляються в організм харчовими добавками, але і самим своєю присутністю. Швидкі вуглеводи провокують неадекватні імунні реакції організму, що виливається в хронічні бронхіти астматичного характеру.

І, нарешті, малорухливий спосіб життя, який настільки розслабить вашу дихальну мускулатуру, що легені банально не зможуть провітрювати самі себе і покриються павутиною. З павутиною, звичайно, перебір, але все-таки. Краще жити бадьоро і довго, ніж мляво і мало.

Back to top button