Цікаве

Медики розвінчали популярні міфи про зміцнення імунітету

Медики розвінчали популярні міфи про зміцнення імунітету

Медики розвінчали кілька популярних міфів, що стосуються зміцнення імунітету. Експерти закликають не довіряти рекомендаціям численних блогерів, які залишають сумнівні поради в мережі.

Деякі стверджують, що людині потрібно спати стільки, скільки вона хоче, оскільки організм сам визначає необхідну йому кількість відпочинку. Вчені ж заявляють, що оптимально на сон витрачати 7-9 годин на добу. Якщо недосипати, в організмі активується виробництво запальних молекул, збільшується вміст гормонів стресу. Крім того, крім основного нічного відпочинку, корисним є короткий денний сон.

Надмірне зміцнення імунітету може мати негативні наслідки. Зокрема, в організмі можуть виникати алергічні реакції навіть на відносно нетоксичні речовини. До того ж, гіперактивний імунітет може спричинити за собою активну фазу ряду недуг, в тому числі діабету і ревматоїдного артриту. Ця рекомендація актуальна для батьків, які віддають перевагу постійно годувати дітей вітамінними добавками і загартовувати.

Багато хто вважає, що прийом мультикомплексів вітамінів забезпечить міцне здоров’я, але вчені довели марність таких засобів. Ряд добавок, вітаміни D і C, а також кальцій не забезпечували поліпшення самопочуття індивіда і не рятували його від серцево-судинних недуг.

У той же час позитивний ефект є у фолієвої кислоти і вітамінів групи B, але перед прийомом таких потрібно проконсультуватися з лікарем. Ще одна помилка пов’язана з нібито здатністю вакцинації знижувати імунітет.

Фахівці ВООЗ закликають людей робити щеплення, оскільки в суспільстві, де більшість дотримується такої рекомендації, поширення будь-яких інфекцій відбувається повільніше.

Back to top button