Курячі яйця: чи дійсно корисні для організму та як часто можна вживати
Яйця сирі, варені, смажені, пашот – люди придумали сотні рецептів з використанням цього продукту, проте деякі вчені запевняють – регулярне вживання яєць може шкодити здоров’ю. Чим корисний цей продукт і чи потрібно відмовлятися від вживання яєць, розповіла лікар-ендокринолог і дієтолог Світлана Свічкар у програмі “Ранок з Україною“, передає 1News.
Нещодавно вчені провели дослідження, в якому взяли участь близько 9000 китайців, і зробили висновок – тривале вживання яєць більше одного на день підвищує ризик розвитку цукрового діабету на 25%. Однак наскільки це правда? Так, наприклад, професійні спортсмени постійно вживають велику кількість цього продукту, але не скаржаться на подібні прояви.
“Білок – невід’ємна частина харчування спортсмена і взагалі правильного харчування. Основою цього є саме курячі яйця, – пояснює дворазовий чемпіон світу з пауерліфтингу Олександр Шепель. – Особисто я кожен день вживаю 5-10 штук. Яйця – це такий казковий продукт, який допомагає людині набрати м’язову масу, коли її не вистачає, також, якщо людина має зайву вагу – білок допомагає спалити жир”.