Цікаве
Існують ризики задухи: нутриціолог назвала небезпечний спосіб годування дітей
Маленьким дітям потрібне спеціальне харчування, щоб знайомство з їжею проходило приємно і без труднощів. Для цього існують певні правила, яких варто дотримуватися мамам при першому годуванні. Нутриціолог Марина Чепурна розповіла, у якому вигляді не можна давати продукти дітям.
Найнебезпечніші форми подачі продуктів дітям
- Круглі продукти — виноград, горіхи, ягоди, оливки та помідори чері (їх необхідно обов’язково розрізати на декілька частин).
- Тверді продукти — особливо свіжі овочі та тверді сири (обов’язково готувати до м’якості або терти на великій тертці).
- Продукти, що нарізані кружечками — сосиски, морква та інші.
- Попкорн.
- Горіхи можна з 6 місяців, але подрібнені.
- Горіхові пасти або інші липкі та в’язкі текстури (краще використовувати у вигляді намазки).
- Великі, волокнисті та жорсткі шматки м’яса.
- Зелень краще подрібнювати та знімати шкірку з овочів та фруктів.
- Бублики, черствий хліб та інші снеки.
За словами нутриціолога, ризики задухи зростають, якщо дитина їсть на ходу, в колясці або іншому невідповідному положенні.