Цікаве

Голодування: як правильно підготуватися без шкоди для здоров’я

Лікувальне голодування лікарі призначають при різних захворюваннях. Особливо добре зарекомендував себе цей метод при лікуванні алергічних, бронхолітичних, шкірних і багатьох гастроентерологічних захворюваннях. Найважливіше – це правильно підготуватися до голодування. Якщо ви, після вчорашнього застілля, раптом вирішите сьогодні не їсти, то користі від такого рішення не буде зовсім. Детальніше про це розповіє дієтолог, експерт з правильного харчування Ірина Казимир, передає 1News.

Кому не можна голодувати

Підготовка до лікувального голодування – дуже важливий процес. Якщо підійти до цього питання серйозно і ретельно, то і ефект від голодування буде більше, а ускладнення обійдуть стороною.

Підготовка повинна початися як мінімум за місяць до передбачуваного голодування. Вона включає: процедури з очищення шлунково-кишкового тракту, вживання в їжу тільки екологічно чистих продуктів харчування і чистої (бажано талої) води.

Також необхідно пройти обстеження у фахівців для виявлення медичних протипоказань, до яких відносяться: онкологія, туберкульоз, інфаркт міокарда, інсульт, важкі форми гіпертонічної хвороби з кризами, цироз печінки, виразкова хвороба шлунка або дванадцятипалої кишки з ускладненнями, цукровий діабет, подагра, гострі інфекційні захворювання, великі камені в жовчному міхурі.

Скільки днів потрібно голодувати

Якщо протипоказань немає, то починати лікувальне голодування потрібно з голодних днів з частотою один раз на тиждень протягом першого місяця. А потім, на другому місяці, можна проводити 3-денне голодування одноразово.

Відновлювальний період після голодування повинен по тривалості перевищувати в два рази тривалість самого голодування. Наприклад, 3 дні – голод, 6 днів – відновлення. У відновний період рекомендується вживання тільки рослинну їжу (відварені овочі, пісні супи, свіжовичавлені або розведені навпіл з водою соки з овочів і фруктів). Розширення дієти відбувається за рахунок злаків і кисломолочних продуктів.

Білкова їжа (м’ясо, риба, яйця, молоко, сир) вводиться в раціон після періоду відновлення. Подальша тактика залежатиме від вашого самопочуття і перебігу захворювань, які ви хочете вилікувати за допомогою лікувального голодування.

Голодування більше 3 днів рекомендується проводити під наглядом лікаря. До голодування приступайте тільки з позитивним емоційним настроєм. Якщо у вас є страх або сумніви, краще відкласти голодування.

Джерело: Сьогодні

 

Back to top button