Цікаве

Чи можна позбутися запаху з рота і як це зробити: відповідь експерта

Щодо запаху з рота існує поширена помилка, що нібито це показник величезної кількості хвороб. Ведучий рубрики “Запитай у Комаровського” назвав дві головні причини даної проблеми і порадив, як їх можна вирішити, повідомляє 1News.

Які основні причини запаху з рота

За словами кандидата медичних наук, саме в нашій країні, якщо йдеться про запаху з рота, найчастіше обговорюють проблеми з печінкою.

У 99,9% випадків запах з рота не має жодного відношення до хвороб внутрішніх органів, – запевнив ведучий рубрики “Запитай у Комаровського”. – Існують дві причини, чому з’являється запах з рота – це проблеми з зубами або з носоглоткою.

Лікар-педіатр вищої категорії пояснив, що якщо є каріозні зуби або їхнє гниття, то виникає неприємний запах. Це означає, що необхідно відвідати стоматолога. Також якщо в носоглотці накопичується слиз, і він засихає, то починається процес гниття.

А ще будь-які хронічні інфекції в порожнині рота і носоглотки призводять до неприємного запаху з рота. Тому важливо звернутися до отоларинголога.

Однак отоларинголог не завжди може усунути, наприклад, хронічний тонзиліт, – сказав Євген Комаровський. – Але ви самі можете створити умови для того, щоб слиз не накопичувався і не піддавався процесу гниття.

Як прибрати неприємний запах з рота

За словами ведучого рубрики “Запитай у Комаровського”, найголовніше, щоб в кімнаті, де ви спите, було чисте, прохолодне та свіже повітря. Бажана температура повітря в спальні – це +18 °C. Вологість – від 40 до 60%.

 

Профілактика запаху з рота – свіже повітря і прохолода в кімнаті, де ви спите

До того ж, можна використовувати сольові розчини для промивання носа і для полоскання горла. Це допоможе позбутися слизу і зробити так, щоб слиз не пересихав і не гнив.

Back to top button