Україна

У ЗСУ оцінили можливість знищення Кримського мосту


У ЗСУ оцінили можливість знищення Кримського мосту

Досягнення такої мети потребує ракет, але фахівцям відомі місця по яких треба завдавати ударів, зазначив Ілля Євлаш.

Україна знає, куди треба бити, щоб пошкодити Кримський міст, але зробити це треба в правильний момент. Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш в інтерв’ю NV, опублікованому у вівторок, 7 травня.

Новина про передачу Україні американських ракет ATACMS, що зможуть досягнути моста, викликала істерику на російському телебаченні, нагадав спікер.

За його словами, знищення конструкції послабило б спроможності російських загарбників на півострові, а також деморалізувало б їх.

“Не так би активно вони змогли постачати різного типу обладнання в Крим. Це серйозно позначилось би в тому числі іміджево, бо маємо розуміти: цей міст став символом тріумфу Росії”, – пояснив речник Повітряних сил.

За його словами, досягнення такої мети потребує ракет, бо Кримський міст дуже великий, але фахівцям відомі місця по яких треба завдавати ударів, щоб значно пошкодити залізницю та дорожнє полотно.

“Ми бачили вже досить ефективні удари по ньому, коли вибухи руйнували дорожнє полотно. Вони знають, куди бити, але потрібен час і момент. Кримський міст нині – найзахищеніший об’єкт мало не в цілому світі. Туди кинуті бригади ППО, він дуже ретельно охороняється”, – додав Євлаш.

Раніше в СБУ повідомили, що РФ не використовує Кримський міст для постачання зброї та засобів ураження після успішних українських атак. Нині окупанти намагаються його відновити, однак Україна має потенціал, щоб повністю його знищити.

РФ не возить зброю через Кримський міст – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven + 19 =

Back to top button