Цікаве

Чим замінити молочні йогурти та які з них – кращі: наукове дослідження

Деякі замінники йогурту на рослинній основі мають унікальні лікувальні властивості, тому корисні і людям, у яких немає непереносимості лактози. Так, йогурти на основі льону або коноплі містять значну кількість омега-3 жирних кислот та клітковини, пише 1News.

З чого зазвичай роблять рослинні йогурти?

Йогурти на рослинній основі зазвичай засновані на мигдалі, кокосі, вівсі або бобових (соєвий або жовтий горошок). Дослідники відзначають, що найжирніші з таких йогуртів – на основі кокосу. Також для виготовлення рослинних йогуртів використовують не тільки кокос, мигдаль та овес, а ще горіхи та насіння або змішані суміші.

 

Уникайте йогуртів із вмістом цукру, уважно вивчайте упаковку

Найкращі корисні з рослинних йогуртів, відзначають медики, ті, які не містять цукор або замість нього містять цукрозамінники (стевію тощо). Тому краще уникати йогуртів із різними джемами, фруктовими добавками, тобто солодких йогуртів.

А ще споживачі, які регулярно їдять лише немолочні альтернативи продуктів, можуть недоотримувати корисні елементи. Якщо не зробити відповідну заміну молочним продуктам, то можна зіткнутися з нестачею білка, кальцію та деяких поживних мікроелементів.

Як правильно вибрати рослинний йогурт?

Для вегана та людини, яка обмежує споживання продуктів тваринного походження, є три поживні речовини, яких часто виникає дефіцит, це:

  • кальцій
  • вітамін D
  • вітамін B12

Тому вибираючи рослинний йогурт, звертайте увагу, чи збагачений він додатково цими мікроелементами. Найкраще збагачують продукти на основі вівса, сої або суміші кокосових горіхів та бобових.

Джерело: Nutrients

Back to top button