Британські науковці назвали овоч, який знижує ризик розвитку гіпертонії
Британські вчені з’ясували, що дієта здатна знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Головним її продуктом є броколі.
У Великій Британії чимало людей страждають від підвищеного тиску. Близько 5 мільйонів людей не знають про своє захворювання. Є ймовірність, що ці люди можуть померти від серцевого нападу.
Так, у групі ризику: люди, що страждають зайвою вагою, ті, хто курить, мають рідних з поганим анамнезом. Також ризик зростає з віком. Лікування підвищеного тиску не обмежується тільки ліками, але й ретельно продуманою дієтою.
Науковці зазначають, що існує дуже дешевий, та дієвий спосіб нормалізувати тиск — треба їсти броколі. Цей овоч містить фолієву кислоту, фітоестрогени, вітамін С, кальцій, калій та магній. Вживання чотирьох порцій броколі на тиждень значно знижує артеріальний тиск. Найкраще готувати цей овоч на пару, або спробувати вживати в сирому виді.