Цікаве

5 продуктів, які допомагають знизити артеріальний тиск

Часник, чорниця і лимон – одні з тих продуктів, які допомагають знизити високий артеріальний тиск. Для цього їх використовують у вигляді цілющої води та соку.

Однак важливо знати, що вони не замінюють ліки, призначені кардіологом, а корисні в якості доповнення до лікування.

1News пропонує детальніше ознайомитися з їхніми властивостями та способами вживання.

Часникова вода

Часникова вода є відмінним засобом для регулювання артеріального тиску. Вона стимулює вироблення оксиду азоту – газу з сильною судинорозширювальною дією, який полегшує кровообіг і знижує тиск на серце.

Крім того, часник підтримує серцево-судинну систему здоровою, тому що має неймовірні антиоксидантні та захисні властивості. Він запобігає виникненню таких проблем, як атеросклероз.

Гарним способом вживання часнику є приготування води з його смаком або використання спеціальних капсул. Однак також можна додавати кілька зубчиків до їжі або оливкової олії.

Інгредієнти

  • 1 сирий зубчик часнику, очищений і подрібнений
  • 100 мл води

Приготування

Необхідно помістити зубчик часнику в стакан з водою та дати йому настоятися протягом 6-8 годин (наприклад, під час сну, випивши цю воду натщесерце на наступний ранок). Також можна зробити літр часникової води і пити протягом всього дня.

Лимонний сік

Ще одним дієвим засобом є лимонний сік, змішаний з кокосовою водою. Він має сечогінні властивості, які допомагають регулювати кров’яний тиск.

Інгредієнти

  • 3 лимона
  • 200 мл кокосової води

Приготування

Потрібно змішати інгредієнти і пити один раз на день.

Чорничний сік

Крім того, що чорниця є відмінним джерелом антиоксидантів, бореться з раком і запобігає передчасному старінню, вона також допомагає знизити кров’яний тиск, особливо при щоденному вживанні.

При цьому її дія помітніша у людей з високим серцево-судинним ризиком – тих, хто страждає від ожиріння або метаболічного синдрому. У такому випадку вона може використовуватися в якості додаткового лікування, зазначеного лікарем.

Інгредієнти

Back to top button