Світ

Очільники МЗС Угорщини та РФ обговорили “ситуацію навколо України”

Очільники МЗС Угорщини та РФ обговорили ситуацію навколо України

Фото: facebook.com/szijjarto.peter.official

Сергій Лавров і Петер Сіярто

Сіярто заявив, що “працює заради миру”, на відміну від інших європейських політиків, які підтримують Україну.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, у вівторок, 16 липня, у Нью-Йорку зустрівся з главою МЗС Угорщини Петером Сіярто. Серед іншого вони обговорили війну в Україні.

Міністри зустрілись на полях політичного форуму високого рівня зі сталого розвитку.

Як повідомляє російське МЗС, Лавров наголосив, що двостороння взаємодія між РФ та Угорщиною, попри “вкрай непросту міжнародну обстановку”, продовжує “поступово розвиватися”.

Сійярто і Лавров підтвердили “важливість здійснення великих спільних економічних проєктів, включно зі знаковими напрямами енергетичного співробітництва”.

Серед іншого між сторонами відбувся й “обмін думками” щодо актуальних міжнародних проблем, зокрема “ситуації навколо України”.

У своєму пості у Facebook Сіярто написав, що жодна країна не може бути відзначена за підтримку “відкритих дипломатичних каналів та мирних переговорів”.

“Через мирну місію всі провоєнні політики знайшли Угорщину, але хоча б довелося розкритися. А ми продовжимо працювати заради миру і використовуватимемо систему інститутів ООН для того, для чого вона призначена: переговорів”, – заявив глава угорської дипломатії.

Нагадаємо, Угорщина стала єдиною країною ЄС, яка не підписала спільну заяву пів сотні держав із засудженням РФ у Раді Безпеки ООН. 

ЗМІ: Понад 60 євродепутатів вимагають забрати в Угорщини право голосу в ЄС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × three =

Back to top button