Україна

Підсумки 16.07: Літній час і патронний заводСюжет


Підсумки 16.07: Літній час і патронний завод

Верховна Рада скасувала перехід на літній час; В Україні збудують заводи з виробництва патронів і штурмових гвинтівок. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Верховна Рада скасувала перехід на літній час

Верховна Рада проголосувала законопроєкт про скасування переходу на літній час. Цього року українці востаннє переведуть стрілки годинників на зимовий час 27/10. Далі ніяких переведень не буде. Закон встановлює в Україні постійний стандарт часу UTC+2 за міжнародною шкалою. Документ ще має підписати президент.

В Україні збудують заводи з виробництва патронів і штурмових гвинтівок

Україна у співпраці з Чехією збудує два нові оборонні підприємства – заводи з виробництва патронів і штурмових гвинтівок. Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на спільній пресконференції з прем’єром Чехії Петром Фіалою в Празі. Так, за словами Шмигаля, за результатами підписання угоди між чеською Sellier & Bellot і ДП Укроборонсервіс в Україні буде побудовано патронний завод. Друга підписана угода між Ceska Zbrojovka й відповідним українським підприємством передбачає виробництво штурмових гвинтівок Colt CZ Group на території нашої країни.

ЗСУ відійшли з Кринок на Херсонщині – ЗМІ

Українські війська відійшли з селища Кринки на лівому березі Херсонщині. Про це повідомила Українська правда з посиланням на джерела в морській піхоті. За словами військових, це відбулось ще кілька тижнів тому.

У семи областях аварійні відключення – Укренерго

В семи регіонах України задіяли аварійні відключення світла через вихід з ладу обладнання на одному з енергооб’єктів. Інцидент на енергооб’єкті стався у ніч проти вівторка. Дефіцит енергії в системі збільшився. Тому до кінця доби діяли чотири черги графіків відключень. Натомість у середу тривалість жорстких відключень зменшиться і складе п’ять годин.

В Офісі генпрокурора викрили двох хабарників

На отриманні хабаря викрито двох прокурорів відділу Офісу генерального прокурора. Вони одержали гроші за прийняття рішення про закриття кримінального провадження. Наразі одного з прокурорів затримано і повідомлено про підозру за статтею про одержання хабара в особливо великому розмірі. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру всім викритим особам та обрання їм запобіжних заходів.

Байден готовий провести з Трампом ще одні дебати

Президент США Джо Байден заявив про готовність провести ще одні дебати з кандидатом у президенти Дональдом Трампом. “Я буду вести з ним дебати тоді, коли ми домовимося про них. І я погодився на дебати з ним у вересні”, – заявив американський лідер. При цьому Байден додав, що він “на коні”.

Голову Європарламенту переобрали на новий термін

Новий склад Європарламенту провів своє перше засідання у Страсбурзі і переобрав Роберту Мецолу на новий термін на посаді президента ЄП. За її кандидатуру проголосували 562 депутатів із 699, які брали участь в голосуванні, 76 бюлетенів були зареєстровані як зіпсовані. Таким чином Роберта Мецола перемогла у першому ж турі абсолютною більшістю.

Нардепка Безугла потрапила до бази Миротворця

У базі сайту Миротворець зʼявився профайл народної депутатки, заступниці голови комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар’яни Безуглої. Як зазначається, нардепка свідомо дискредитувала органи державної влади та управління України, а також “умисно дискредитувала і деморалізувала ЗСУ”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 + 8 =

Back to top button