Україна

Єпіфаній заявив, що Гундяєв став на бік антихриста

Єпіфаній заявив, що Гундяєв став на бік антихриста

Митрополит Київський та всієї України Єпіфаній

Засудження злочинів росіян в Україні є не просто правом, а моральним обов’язком усіх людей, наголосив предстоятель Православної церкви України.

 

Ідеологія “російського світу” нічим не відрізняється від ідеології нацизму, заявив у неділю, 3 квітня, предстоятель Православної церкви України митрополит Київський та всієї України Єпифаній на своїй сторінці у Facebook, коментуючи масові вбивства російськими окупантами мирного населення в українських містах.

 

Він підкреслив, що “російський світ” виправдовує насильство, вбивство, війну та геноцид, а тому така ідеологія “має бути відкинута і засуджена так само, як засуджений нацизм, його ідеологи та його злочини”.

 

“Сотворцями та провідниками цієї злочинної ідеології є глава Московської Патріархії Кирило Гундяєв та його поплічники. Він разом із підлеглими не тільки всіляко розпалював це багаття, а й відкрито, від імені Бога і Церкви, брехливими вустами благословив катів та вбивць на їхню чорну справу”, – зазначив Єпіфаній.

 

Він наголосив, що засудження злочинів росіян в Україні є не просто правом, а моральним обов’язком усіх людей, а особливо – православних християн.

 

“Але глава російської православної церкви Кирило Гундяєв став на бік антихриста”, – написав Єпіфаній.

 

“Йдеться не про обговорення тонкощів канонічного права, богословських протиріч або історичних дискусій. Йдеться про добро і зло як таких і про власний вибір для кожного: ти з Богом чи з дияволом? Кирило Гундяєв свій вибір на користь справ антихриста вже зробив. Закликаю тих, хто досі має його за свого пастиря – розплющте очі, подивіться на отруйні плоди його вчення, віддаліться від беззаконного, не будьте далі його співучасниками”, – додав він.

 

Православна церква України бачить ознаки геноциду в масових вбивствах російськими військами мирних громадян України.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button