Події

⚡️Які вигідні кремлю наративи поширюються в Польщі: Антиукраїнські сторінки у …

⚡️Які вигідні кремлю наративи поширюються в Польщі: Антиукраїнські сторінки у Х

Соцмережа Х часто використовується в Польщі для поширення фейків та дезінформацій, оскільки дає можливість маніпулювати хештегами для просування конкретних наративів. 

⬇️Серед сторінок, що поширюють співзвучні російським наративи, можна виділити наступні:

◽️Martin Demirov – сторінка ведеться від імені чоловіка, який живе у Словаччині. У 2022 році на цій сторінці дуже активно поширювалися антиукраїнські фейки і цей обліковий запис був заблокований, але пізніше активізувався на іншому профілі.

◽️Marian Konarski – на акаунті активно просувається антиукраїнський та антиамериканський контент і дописи проти польської влади. Зокрема, поширювалися такі наративи: «росія не воює з Україною, а з нацистськими бандерівцями», «війну з росіянами на Донбасі розпочали бандерівці в 2014 році, вбиваючи людей і руйнуючи їхнє життя». 

◽️Laweta – ця сторінка підписана: «Полька, націоналістка (без домішки єврейської крові), Бог, Честь, Батьківщина». Тут переважно просуваються наративи із залякуванням поляків «бандерівцями».

◽️Ministerstwo Prawdy – на цьому акаунті поширюються вигідні рф фейки про те, як «українці відправляють на фронт дітей», «бандерівці воюють у курську з пляшками» тощо.

◽️MruczinoM – більшість публікацій профілю зосереджена на представленні українців як злих та невдячних людей, а також на поширенні теорій змов.

#ЦПД_пояснює

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen + 9 =

Back to top button