Події

Народного депутата України та його помічника викрито на повторному сприянні у …

Народного депутата України та його помічника викрито на повторному сприянні у незаконному перетині кордону

Генеральний прокурор підписав повідомлення про нову та зміну раніше повідомленої підозри чинному народному депутату України в організації незаконного переправлення осіб через державний кордо, вчиненого повторно (ч. 2 ст. 332 КК України). Також про підозру повідомлено колишньому помічнику нардепа, який працює головою громадської організації.

За даними слідства, народний обранець разом з іншими особами у серпні 2022 року організував незаконний виїзд за кордон брата своєї цивільної дружини. Чоловік виїхав з України до Республіки Молдова на автомобілі через один з пунктів пропуску.

Як підставу для перетину державного кордону він надав документи, внесені в систему «Шлях» – витяг з розпорядження Київської обласної військової адміністрації про виїзд за межі України водіїв, що здійснюють перевезення для потреб ЗСУ.

Дозвіл отримано на замовлення Вишгородської районної військової адміністрації за сприяння нардепа та афілійованої із ним громадської організації. «Родич» після перетину кордону фактично працевлаштувався на іноземному морському судні, жодних перевезень для потреб ЗСУ, не здійснював та повернувся в Україну наприкінці 2022 року після завершення контракту.

Раніше нардепу вже повідомляли про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон. Зокрема, у 2023 році він разом з іншими особами за тих самих умов організував незаконний виїзд цього ж «родича» за кордон як водія волонтера.

В ході розслідування правоохоронці встановили, що підозрювані вже організовували незаконний перетин кордону цього ж чоловіка у 2022 році. Хоча на той час вже достеменно знали, що під час виїзду він не здійснював жодних перевезень гуманітарної допомоги.

«Родич» вдруге скористався розробленою нардепом та його спільником схемою, після чого вже не повертався в Україну.

Досудове розслідування – ГСУ ДБР, оперативний супровід – ГОУ ДБР та СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × one =

Back to top button