Події

#ЦПД_пояснює: ⚡️ «Київська кіностудія» та «американська ПВК»: нова хвиля фейків…

#ЦПД_пояснює:

⚡️ «Київська кіностудія» та «американська ПВК»: нова хвиля фейків ru-пропаганди про події в курській області

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити російський інформаційний простір та виявляти нові фейки і маніпуляції про події у курській області, які поширює ворожа пропаганда.

ЦПД зафіксував чергову хвилю дезінформаційних публікацій довкола таких тем:

▫️ «Фільм з Київської кіностудії». росіяни продовжують заперечувати гуманне ставлення українських військових до цивільного населення та називають усі відео про це фейками. Так сталося і з відеороликом, що поширився в мережі, про українського військового, який пригостив місцеву жінку консервами. ru-пропаганда заявила, що жінка на відео – акторка з Чернігова, а знімала ролик якась «Київська кіностудія».

▫️ «Американська ПВК». Пропагандисти поширили допис засновника компанії Forward Observation Group, який опринилюднив у соцмережі фото військових у курській області, та заявили про участь в операції «бойовиків американської приватної військової компанії». Насправді Forward Observation Group не є приватним військовим підрядником, це консалтингова компанія з питань безпеки і тактичної підготовки, яка продає тактичне спорядження. Водночас поширюються розповіді нібито жителів курської області, які розповідають, що буцімто бачили іноземних найманців з-поміж українських військових.

▫️ «Зняті з трупів хрести». Бойовики підрозділу «ахмат», які  неодноразово зганьбилися своєю участю у боях на TikTok-фронтах, оприлюднили відео нібито полоненого українця, у речах якого знайшли натільні хрести. У «ахматі», намагаючись демонізувати ЗСУ, заявили, буцімто ці хрести були зняті з тіл вбитих росіян.

▫️ «НАТО готувало українських військових до курської операції». Ворожі медіа поширюють фото «сертифіката про проходження навчань у Німеччині», який нібито знайшли у телефоні одного з полонених українців. У такий спосіб пропаганда продовжує шукати способи звинуватити західні держави у причетності до операції ЗСУ в курській області.

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine − 9 =

Back to top button