Події

Надає рф допомогу у проведенні підривної діяльності проти України – колишньом…

Надає рф допомогу у проведенні підривної діяльності проти України – колишньому українському міністру повідомлено про підозру
 
????За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру ексміністру внутрішніх справ часів президента-втікача.

????Йому інкриміновано вчинення державної зради, в тому числі в умовах воєнного стану, а також виправдовування збройної агресії рф проти України та глорифікацію її учасників (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 3 ст. 436-2 КК України).
 
????За даними слідства, колишній український міністр, переховуючись на території країни-агресора від кримінальної відповідальності, надає рф та її представникам допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.
 
????Використовуючи російські медіа та мережу Інтернет, експосадовець здійснює активну інформаційну діяльність у співпраці з рф.

????Підозрюваний взяв участь у створенні та публікації низки відеозаписів, дайджестів. Їх мета – поширення російських наративів щодо необхідності ліквідації української держави та її інституцій, зокрема через заперечення самого факту існування незалежної України.
 
????У своїх виступах ексміністр визнає правомірною збройну агресію російської федерації проти України, розпочату в 2014 році, виправдовує її та прославляє представників збройних формувань рф.
 
????Висловлювання експосадовця мають пропагандистський характер та містять ознаки інформаційного впливу, спрямованого на досягнення військово-політичних цілей керівництвом рф стосовно держави Україна.
 
????Досудове розслідування – ДБР.
 
????Нагадаємо, наразі в суді вже розпочалося підготовче засідання у справі за обвинуваченням ексміністра внутрішніх справ та інших колишніх високопосадовців держави в організації вчинення низки тяжких та особливо тяжких злочинів проти учасників Євромайдану, у тому числі їх умисних вбивств та замахів на вбивства, а також терористичного акту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + four =

Back to top button