Цікаве

І без м’яса! Улюблена страва дитинства! Така картопля виходить ситною та дуже смачною

Така страва входила в літній раціон, коли я приїжджала до бабусі та дідуся до села. Влітку завжди були прості не дуже жирні страви без великої кількості м’яса, але дуже різноманітні. Бабуся готувала окрошку з ковбасою чи м’ясом, гриби, смажену рибу в яйцях, молочні каші та супи, забілену юшку та цю тушковану картоплю. Така картопля подавалась зі свіжим домашнім хлібом із печі та овочевим салатом зі сметаною. Це було дуже смачно і ситно. Таку картоплю часто готую, коли не хочеться нічого м’ясного. Вона дуже проста та швидка у приготуванні. А з продуктів будуть потрібні тільки картопля, молоко, вершкове масло і цибуля. 15-20 хвилин та страва вже готова.

Інгредієнти:

  • 700 г картоплі
  • 400-450 мл молока
  • 1/2 шт. цибулі (середня)
  • 30 г вершкового масла
  • за смаком сіль

Приготування:

Картоплю очищаємо та подрібнюємо на кубики або скибочки середнього розміру. Її можна нарізати як завгодно. Не промиваємо її та викладаємо в каструлю. Найкраще брати сорт, який добре розварюється.

Цибулю нарізаємо дрібно і відправляємо до картоплі. Посипаємо сіллю та перемішуємо.

Вливаємо в каструлю молоко, воно має покрити вміст. Зверху додаємо шматок вершкового масла. Нагріваємо на сильному вогні до кипіння, потім зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо близько 15 хвилин. Молоко повинне кипіти, але не сильно, щоб не виходило за краї каструлі. Періодично помішуємо.

Як тільки картопля стане м’якою і почне розварюватися, страва готова. Аромат у неї чудовий (молочний).

Готову тушковану картоплю в молоці відразу викладаємо на тарілки та подаємо на стіл. До неї відмінно підходить салат зі свіжих огірків, помідорів, кропу та зеленої цибулі зі сметаною. За рахунок молока та масла картопля виходить ситною, ароматною з прекрасним вершковим смаком.

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 + 12 =

Back to top button