Україна

ЗСУ пояснили зменшення повітряних тривог

ЗСУ пояснили зменшення повітряних тривог

Фото: ntv.ru

Останнім часом тривалість повітряних тривог скоротилася

Наразі ворог уникає заходити в зону дії українського ППО. Повітряна тривога триває довше, коли супротивник веде масований обстріл.

 

Війська РФ зменшили інтенсивність ракетного обстрілу України, вони завдають точкових ударів. Про це повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат, пише Українська правда.

Наголошується, що ворог поки що не робить масованих обстрілів, проте загроза ракетних ударів зберігається, особливо на сході країни.

“Повітряна тривога триває довше, коли противник веде масований обстріл. Ми фіксуємо запуск з території ворога, даємо сигнал, після чого місцева влада включає сирену оповіщення. Ракета летить від 15 хвилин до години умовно, адже РФ запускає ракети з ближньої території – Білорусі, з кораблів у Чорному морі та зі своєї території теж. Коли йде запуск, грубо кажучи, ракета за ракетою, повітряна тривога звучатиме довше”, – розповів Ігнат.

За його словами, зараз ворог уникає заходити в зону дії українського ППО.

“Зараз російські військові суттєво зменшили інтенсивність ракетних ударів і рідше порушують повітряний простір України літаками та гелікоптерами. Б’ють точково, в основному “покошмарити” інфраструктуру – зокрема, по нафтобазах та промислових об’єктах. Водночас, протиповітряна оборона України – на чеку та Готова продовжувати знищувати ворога вдень і вночі”, – наголосив спікер командування Повітряних сил.

Нагадаємо, в Україні запустили додаток “повітряна тривога”, який інформує про небезпеку.

Вторгнення Росії в Україну. Онлайн

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button