Україна

Затримано інформатора “вагнерівців”, який відстежував позиції ЗСУ


Затримано інформатора вагнерівців , який відстежував позиції ЗСУ

Ворожим агентом виявився житель Краматорського району Донечччини, ідеологічний прихильник кремлівського режиму.

СБУ затримала інформатора “вагнерівців”, який шпигував за військовими аеродромами на Донеччині, і запобігла новим спробам РФ отримати актуальні дані про Сили оборони України в регіоні. Про це в четвер, 2 травня, повідомила пресслужба СБУ.

Повідомляється, що затримано ворожого інформатора, який відстежував позиції ЗСУ у Краматорському районі.

“Таке завдання він отримав від бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнер», яка наразі входить до складу регулярних військ країни-агресора. За вказівкою окупантів фігурант мав виявити і передати їм точні координати аеродромів, на яких базуються бойові гелікоптери ЗСУ. Також “вагнерівці” хотіли дізнатися місця дислокації особового складу та важкого озброєння українських військ, які обороняють райцентр”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляють в СБУ, рашисти планували використати отримані дані їх для підготовки бойових операцій на Краматорському та Слов’янському напрямках, але завдяки СБУ російського інформатора було вчасно викрито.

Ворожим агентом виявився місцевий житель, ідеологічний прихильник кремлівського режиму.

“Восени 2023 року він погодився працювати на окупантів, які дистанційно вийшли на чоловіка через його знайому росіянку. Жінка у свою чергу «працювала» на учасницю окупаційного угруповання “вагнерівців”. З нею інформатор спілкувався через месенджер, дотримуючись заходів конспірації”, – повідомляють в СБУ.

Затриманому повідомили про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ. Він перебуває під вартою, йому загрожує до 8 років тюрми.

Раніше повідомлялося, що СБУ підтвердила обшуки у митрополита в Запоріжжі. Митрополит Лука підозрюється у розпалюванні релігійної ненависті в Україні.

Затримано агентку РФ, яка шпигувала за понтонними переправами ЗСУ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button