Україна

Зеленський звернувся до командирів у ЗСУ


Зеленський звернувся до командирів у ЗСУ

Ті, хто захищає державу, мають знати, мають відчувати, що держава захищає їх, зазначив президент.

Україна має суттєву відмінність від Росії у тому, що намагається зберегти як можна більше життів. Про це має пам’ятати кожен командир у ЗСУ. Про це у суботу, 27 липня, сказав президент Володимир Зеленський на першому щорічному міжнародному конгресі з військової медицини та ментального здоров’я Воїн: життя, здоров’я, боєздатність.

“Захист держави – це безумовно двосторонній рух. І ті, хто захищає державу, мають знати, мають відчувати, що держава захищає їх. У цьому різниця між нами й ворогом”, – заявив президент.

Зеленський наголосив, що Росія нехтує своїми людьми та не бореться за їхнє виживання. Натомість Україна, за його словами, має робити все для захисту життя, передусім життя і здоров’я своїх воїнів.

“Наше військо довело свою сучасність і силу, які спроможні встановити бажаний мир в Україні. Коли ми справедливо говоримо про необхідність зброї, маємо не забувати, що підтримка і захист наших воїнів – це також зброя. Кожен командир має пам’ятати:  люди не витратний матеріал. Їхні сили,  їхні знання, їхні вміння – важлива цінність для нашої держави”, – сказав глава держави.

Напередодні Генштаб ЗСУ повідомив про результати перевірки у 59-й бригаді. Окремих посадових осіб командування бригади було притягнуто до відповідальності.

Нагадаємо, у червні начальник штабу бригади Азов Богдан Кротевич подав заяву до ДБР із закликом провести розслідування щодо командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля. Причиною він називав втрати на війні.

Після цього Зеленський змінив командувача Об’єднаних сил. А ДБР перевіряє дії Содоля під час його командування обороною Харківського напрямку.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty + fourteen =

Back to top button