Світ

Блінкен і глава МЗС Китаю обговорили Україну

Блінкен і глава МЗС Китаю обговорили Україну

Фото: МИД Китая

Ентоні Блінкен і Ван Ї зустрілися на полях міністерських зустрічей АСЕАН в Лаосі

Ентоні Блінкен попередив про заходи з боку США в разі продовження підтримки Пекіном оборонно-промислового комплексу Росії.

Державний секретар США Ентоні Блінкен провів зустріч з главою МЗС Китаю Ваном Ї в Лаосі на полях міністерських зустрічей АСЕАН. Про це повідомив Державний департамент США у суботу, 27 липня.

 

“Секретар знову висловив серйозне занепокоєння підтримкою КНР російської оборонно-промислової бази і ясно дав зрозуміти, якщо КНР не вживатиме заходів для усунення цієї загрози європейській безпеці, Сполучені Штати продовжать вживати відповідних заходів для цього”, – йдеться в повідомленні.

Держсекретар також наголосив на важливості підтримання миру і стабільності в районі Тайванської протоки. Він висловив занепокоєння дестабілізуючими діями КНР у Південно-Китайському морі та підтвердив підтримку США свободи судноплавства та прольотів, а також мирного розв’язання спорів відповідно до міжнародного права.

Також він обговорив провокаційні дії КНДР і ситуацію в Секторі Гази.

Обидві сторони визнали важливість підтримки відкритих ліній зв’язку в наступні тижні та місяці.

У свою чергу Ван Ї заявив, що позиція Китаю по українському питанню “відкрита і чесна і буде сприяти миру і переговорам”, повідомляє МЗС КНР.

“Сполученим Штатам слід припинити без розбору вводити односторонні санкції та використовувати юрисдикцію “з довгими руками”. Китай виступає проти наклепу та фальсифікацій, не допустить тиску та шантажу та вживе рішучих та ефективних заходів для захисту своїх основних інтересів та законних прав”, – цитує відомство свого очільника.

Раніше повідомлялося, що верховний представник Євросоюзу Жозеп Боррель попросив міністра закордонних справ Китаю Вана Ї, щоб Пекін припинив підтримувати агресивну війну РФ проти України і використовував свій вплив на Москву для припинення російської агресії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button