Україна

Зеленський вручив ордени Золота Зірка й сертифікати на квартири


Зеленський вручив ордени Золота Зірка й сертифікати на квартири

Президент наголосив, що кожен Герой України та родини загиблих Героїв отримають від держави квартиру.

Президент Володимир Зеленський вручив ордени Золота Зірка і сертифікати на отримання квартир Герою України та рідним військовослужбовців, які удостоєні цього звання посмертно. Про це сьогодні, 21 грудня, повідомила пресслужба президента України.

Президент особисто вручив Золоту Зірку Герою України старшому сержанту Віктору Насонову.

“У січні 2023 року він узяв у полон пораненого окупанта. У лютому під Бахмутом на Донеччині Віктор Насонов у бою з противником зазнав кульового поранення ноги, але відмовився від евакуації та продовжив бій. Крім того, старший сержант під ворожим обстрілом надав допомогу пораненому побратиму і, здійснивши його евакуацію, повернувся на позицію для відбиття наступного нападу противника”, – йдеться у повідомленні.

Ще кілька бійців були удостоєні звання Героя України посмертно, нагороди отримали рідні загиблих.

Сертифікати на квартири отримали майор Владислав Бандар, молодший сержант Андрій Головко, полковник Денис Дикий, капітан Ігор Дикун, підполковник Артем Шарков, старший сержант Національної гвардії Віктор Насонов, а також мати полеглого Героя України капітана Андрія Сороки.

Учасники церемонії вшанували хвилиною мовчання пам’ять кожного українського захисника, який віддав своє життя заради України. Президент наголосив, що кожен Герой України та родини загиблих Героїв отримають від держави квартиру.

“І це найменше, що держава може зараз зробити, щоб кожен відчував і відчув, що українська вдячність не залишається і не залишиться просто словами”, – сказав він.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський нагородив відзнакою Золоте серце 39 волонтерів з різних куточків України. Відзнака присуджена за вагомий особистий внесок у надання волонтерської допомоги та розвиток волонтерського руху.

Мустафа Джемілєв став Героєм України

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button