Україна

Зеленському доповіли про замах на його першого помічника: названі можливі версії обстрілу

Президенту України Володимиру Зеленському доповіли про обстріл автомобіля його першого помічника Сергія Шефіра. Про це на своїй сторінці у Facebook написав прес-секретар Глави держави Сергій Никифоров, повідомляє 1News.

«Тривожна новина про обстріл автомобіля Сергія Шефіра заскочила президента під час робочого візиту до США. Попри ніч, Володимиру Зеленському оперативно доповіли про інцидент і продовжують надавати усю необхідну інформацію. Публічна реакція президента на подію також скоро буде», – пише Никифоров.

Він додав, що «станом на зараз можна сказати, що виконавець замаху, а також замовники і їхні поплічники не уникнуть покарання».

«А також, що курс Офісу Президента на детінізацію і деолігархізацію України не зміниться, і жодні підступні дії на нього не вплинуть»,  – зазначив прес-секретар Президента.

В той же час, лідер фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в коментарі журналістам в кулуарах Верховної Ради заявив, що за його інформацією можливою версією замаху на Шефіра є «привіт від контрабандистів і кримінальних авторитетів».

«Друга версія – російський слід. Третя версія – боротьба з олігархами», – зазначив Арахамія.

На інцидент також відреагувала Генпрокурор Ірина Венедіктова, яка, нагадаємо, проживає в тому ж селі, де був скоєний напад н6а Шефіра.

«Я підтверджую факт – дійсно невстановлені особи розстріляли авто Сергія Шефіра. Наміри в них, судячи з усього, були серйозні – автоматна черга прошила автомобіль», – зазначила вона.

Генпрокурор додала, що сьогодні кинуто виклик правоохоронній системі – зранку на Київщині по дорозі між с. Лісники та с. Ходосівка обстріляли автомобіль першого помічника Президента України. Невстановлені особи, за попередніми даними, із автоматичної зброї калібру 7,62 здійснили близько 10 пострілів. В результаті поранений водій, якого наразі госпіталізовано.

«На місце події разом з керівництвом Нацполіції та прокуратури виїхала і я. Працює слідчо-оперативна група. Розпочато провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 ККУ). Інші подробиці та коментарі будуть пізніше після проведення першочергових слідчих дій та оцінки ситуації», – зауважила Венедіктова.

Додатково вона попросила «не спекулювати на цій темі та не займатися вигадками. Правоохоронці роблять все можливе з метою встановлення осіб зловмисників та їх затримання, звісно».

Back to top button