Події

Ризики торгівлі людьми в умовах війни зросли, тому ключове для правоохоронних …

Ризики торгівлі людьми в умовах війни зросли, тому ключове для правоохоронних органів – відпрацювання кожного ймовірного факту

???? Міжвідомча робота група з питань виявлення, припинення та розслідування злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми, при Офісі Генерального прокурора провела чергове засідання.

????Учасники проаналізували результати роботи щодо протидії злочинності на цьому напрямі. Обговорили координацію зусиль правоохоронних та державних органів влади для своєчасного викриття фактів торгівлі людьми, а також покращення стану досудового розслідування.

????Зазначено, що від початку 2023 року повідомлено про підозру у вчиненні 60 кримінальних правопорушень. Йдеться про випадки сексуальної та трудової експлуатації, втягнення у злочинну діяльність.

????Прокурори з урахуванням злочинів минулих років скерували до суду обвинувальні акти за фактами 99 злочинів, повְ’язаних із торгівлею людьми.

????Лише цьогоріч визнано потерпілими 56 громадян: 19 жінок, 26 чоловіків, 11 дітей.

???? У контексті повномасштабної війни проблема торгівлі людьми набула особливої актуальності. Маємо відпрацьовувати кожен ймовірний такий факт. Забезпечувати невідворотність покарання не лише для виконавців злочинів, й а посадовців, – наголосив начальник Департаменту нагляду за додержанням законів Нацполіцією та органами, які ведуть боротьбу з оргзлочинністю, ОГП Олег Пелепюк.

10 років тому Генасамблеєю ООН обрано 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми.

????Офіс Генпрокурора приділяє постійну увагу посиленню протидії всім формам проявів торгівлі людьми.

????Наразі обласні прокуратури зорієнтовано на нові підходи у роботі. Зокрема, закріплення на місцях прокурорів за цим напрямом, орієнтацію на постраждалих та сприяння їх доступу до допомоги.

????Не менш важливою є належна співпраця з міжнародними державними та громадськими організаціями у виявленні таких злочинів.

????Учасники – представники Офісу Генпрокурора, Національної поліції, ДБР, СБУ, Держприкордонслужби, Міністерства соцполітики та Національної соціальної сервісної служби України.

Back to top button