Україна

У ВМС назвали число знищених кораблів РФ


У ВМС назвали число знищених кораблів РФ

Основні ремонтні потужності для кораблів розміщені в Криму, який перебуває під вогневим ураженням ЗСУ. Крім того, з п’яти аеродромів, які розташовані на півострові, Росія використовує лише два.

Загальний рахунок знищених кораблів флоту РФ сягнув 28. Про це у вівторок, 6 серпня, повідомив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук в ефірі Українського радіо.

За його словами, росіяни ретельно приховують інформацію щодо особового складу знищених кораблів. Проте повторне ураження підводного човна Ростов-на-Дону має поставити крапку в його історії.

Плетенчук додав, що основні ремонтні потужності для кораблів розміщені в Криму, який перебуває під вогневим ураженням ЗСУ, що ускладнює для росіян проведення ремонтних робіт. Він нагадав, що ЗСУ вивели з ладу російський корабель катамаранного типу, який обслуговував підводні човни.

Крім того, з п’яти аеродромів, які розташовані в Криму, Росія використовує лише два.

“Авіація в Криму важлива для окупантів, оскільки не маючи можливості контролювати акваторію Чорного моря корабельними угрупованнями, вони змушені перекласти всю відповідальність на авіаційну складову”, – пояснив Плетенчук.

Зокрема, за його словами, патрулюють в небі окупованого Криму КА-27, КА-29, МІ-8, МІ-24. Також на аеродромах присутні списані раніше БЕ-12 та БЕ-200, АН-26, і бомбардувальники ТУ-157 та ТУ-124.

Також Плетенчук оцінив шанси на знищення Кримського мосту 50 на 50, оскільки цей об’єкт ретельно охороняється, в тому числі з допомогою ППО.

Нагадаємо, 2 серпня ЗСУ знищили в Криму російський підводний човен Б-237 Ростов-на-Дону, а також зенітно-ракетний комплекс С-400.

Навздогін крейсеру Москва: РФ лишиться без субмарин у Чорному морі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 − two =

Back to top button