Світ

У російському Курчатові, де знаходиться АЕС, чули вибухи

У російському Курчатові, де знаходиться АЕС, чули вибухи

Фото: Росэнергоатом

Курська АЕС (архівне фото)

Про вибухи повідомляли як до опівночі, так і після. У місцевих пабліках лякають атакою на атомну електростанцію.

У місті Курчатов Курської області РФ увечері у вівторок, 6 серпня, пролунали вибухи. Звук був чутний у районі, де розташована Курська АЕС, повідомили російські Telegram-канали.

Так, у соцмережі з’явилися ролики із камер відеоспостережень. На них орієнтовно о 22:50 пролунали звуки вибухів. Місцеві канали припускають, що можливо була атакована Курська атомна електростанція.

Пізніше в.о. губернатора Курської області Олексій Смірнов повідомив, що нібито силами російського ППО було збито дві ракети.

У свою чергу мер Курчатова Ігор Корпунков стверджує, що Курська АЕС, яка знаходиться в місті, працює в штатному режимі.

Після опівночі місцеві пабліки знову заявили про потужний вибух у Курчатові.

Як повідомлялося, у вівторок росіяни заявили про спробу Збройних сил України прорвати кордон у Курській області. У російських соцмережах про “прорив на кордоні” Курщини писали як про доконаний факт. Провладні пабліки також повідомляють про бої на кордоні та атаки БПЛА й артилерії. Також очевидці зафіксували на відео, як над регіоном літають Су-25, а посеред дороги горить бензовоз. 

Представники ГУР детально не коментують ситуацію, але запевняють, що це “жодним чином не стосується РДК”. Згодом міноборони РФ заявило, що до держкордону з Україною в Курській області висуваються резерви російського угруповання військ. Там також зазначили, що українські війська в кількості до 300 осіб, із застосуванням 11 танків і понад 20 броньованих машин атакували російські підрозділи в районі держкордону в Курській області.

Пізніше повідомлялося, що росіяни втратили у Курській області вертоліт та два танки. Також є інформація про взяття в полон російських військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three + four =

Back to top button