Україна

У Швейцарії звинувачують Миколу Мартиненка у відмиванні майже 3 млн євро

Крім Мартиненка, у справі фігурує ще один українець

Генеральна прокуратура Швейцарії звинувачує колишнього народного депутата України Миколи Мартиненка у відмиванні близько 2,8 млн євро через швейцарську фінансову систему.

Про це повідомляє 1NEWS.

Відзначимо, в повідомленні Генпрокуратури Швейцарії для преси повідомляється, що, крім Мартиненка, у справі фігурує ще один українець.

Генеральна прокуратура Швейцарії подала в Федеральний кримінальний суд обвинувальний акт проти українського громадянина і колишнього члена українського парламенту Миколи Мартиненка і другого громадянина України. Вони звинувачуються в злочинному угрупованні у відмиванні близько 2,8 мільйонів євро через швейцарську фінансову систему.

За словами швейцарських правоохоронців, звинуватили українських громадян у відмиванні грошей при обтяжуючих обставинах. Зокрема, в обвинувальному висновку стверджується, що обвинувачений, будучи частиною злочинної групи, перешкодив конфіскації незаконно отриманих активів на суму близько 2,8 млн євро, використовуючи засоби, що знаходяться на рахунках у швейцарських банках, для здійснення покупок і інвестицій в Швейцарії і за кордоном.

6 грудня у Вищому антикорупційному суді оголосили обвинувальний акт у справі про звинувачення екснародного депутата Миколи Мартиненка та інших осіб, в тому числі діючих і колишніх посадових осіб ДП “СхідГЗК” і ДП “НАЕК Енергоатом”, підозрюваних в незаконному заволодінні засобами зазначених підприємств в особливо великих розмірах.

Джерело: УНН

Back to top button