Україна

У Маріуполі розпочалася евакуація – 1News

У Маріуполі розпочалася евакуація

Фото: Азов

Окупанти не припиняють обстрілювати Маріуполь

Автобуси вже вирушили до Запоріжжя. Дорогою вони також підберуть людей у Мангуші та Бердянську.

У Маріуполі розпочалася евакуація мирного населення. Евакуаційні автобуси вже вирушили до Запоріжжя. Про це заявив радник міського голови Петро Андрющенко в ефірі Радіо Свобода у понеділок, 2 травня.

“За попередньою домовленістю, вони підберуть людей у ​​селищі Мангуш та Бердянську. Дозволено також приєднуватися до колони своїм транспортом. Сподіваємося, що тисячі наших маріупольців, які застрягли дорогою з Маріуполя до Запоріжжя (їх не пропускали окупанти), сьогодні ввечері чи завтра вранці потраплять до Запоріжжя”, – сказав Андрющенко.

Він також підтвердив, що вночі російські військові обстрілювали завод Азовсталь. Вранці обстріли стихли, радник мера пов’язує припинення вогню саме з евакуацією.

Нагадаємо, 1 травня у Маріуполі розпочалася евакуація громадян з території комбінату Азовсталь за підтримки ООН та Червоного Хреста. Вона пройшла вдало. У безпеці зараз понад 100 українців. На понеділок, 2 травня, евакуацію було заплановано на 8 годину ранку. Проте пізніше місцева влада повідомила, що час довелося змінити на більш ранній, але причин перенесення не назвала.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button