Події

російська пропаганда намагається відволікти увагу світової спільноти від воє…

російська пропаганда намагається відволікти увагу світової спільноти від воєнних злочинів, які вчиняють зс рф

Офіс Генпрокурора фіксує значну активізацію інформаційно-психологічних операцій рф, спрямованих на дискредитацію України на міжнародному рівні.

????Мета цих операцій — зменшити обсяги міжнародної допомоги Україні та відволікти увагу світового співтовариства від масових та спланованих воєнних злочинів, які зс рф щодня вчиняють на території України.

▪️Один з таких прикладів російської дезінформації — спроба російських так званих «слідчих» та пропагандистів перекласти на Україну відповідальність за теракт у «Крокус Сіті Хол».

▪️Інший приклад інформаційних операцій ворога — маніпулятивні та нікчемні з юридичної точки зору псевдорозслідування щодо Голови Служби безпеки України Василя Малюка і представників інших інституцій та підрозділів Сил оборони України, які протидіють російській агресії.

Ворог сподівається, що його брехня змусить світ забути про понад 127 000 воєнних злочинів агресора, задокументованих в Україні.

Однак світ бачить їх усі. Воєнні злочини рф, зокрема, системні тортури проти українських військовополонених та цивільних осіб, зафіксовано інституціями ООН.

▫️Human Rights Watch повідомили про вбивство за останні 5 місяців щонайменше 15 українських військових при спробах здатися у полон.

▫️Держдеп США заявив про застосування рф проти України хімічного озброєння та наклав санкції на причетних до цього фізичних та юридичних осіб.

▫️Понад 20 країн світу проводять власні розслідування або збирають докази воєнних злочинів, які росія чинить в Україні.

▫️Міжнародний кримінальний суд вже видав 4 ордери на арешт військово-політичного керівництва рф.

І ми продовжуємо тісно співпрацювати з міжнародними партнерами заради того, щоб справжні воєнні злочинці, якими є путін та його підлеглі, постали перед судом.

Back to top button