Україна

На Донбасі анонсували обов’язкову евакуацію


На Донбасі анонсували обов язкову евакуацію

Через відсутність енергопостачання будуть зобов’язані евакуюватись близько 200-220 тисяч людей, серед них 52 тисячі дітей. Громадяни зможуть відмовитись від евакуації, підписавши відповідну форму.

Уряд проведе обов’язкову евакуацію донеччан перед початком опалювального сезону. Про це заявила віце-прем’єр-міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону.

За її словами, із підконтрольної Києву території Донецької області зобов’язані евакуюватися близько 200-220 тисяч людей. Серед них 52 тисячі дітей.

“Це обов’язок кожного дорослого члена сім’ї. Наприклад, у Донецькій області 52 тисячі наших дітей. Їх треба евакуювати, не можна наражати їх на небезпеку, залишаючи в зимовий період без тепла, без світла”, – заявив Верещук.

Вона також зазначила, що уряд має план щодо їх подальшого розміщення та соціального захисту.

“Ми маємо місця розміщення, ми розуміємо, що робитимемо з їхнім соціальним захистом, ми розуміємо, що їм потрібно зробити довідки ВПО, всі виплати мають бути виплачені, ми вже маємо цей план. Є розуміння, куди будуть розселені ці люди, в яких регіонах, де навчатимуться їхні діти”, – додала Верещук.

При цьому вона зазначила, що громадяни мають можливість відмовитися від евакуації письмово.

“Якщо людина відмовляється, вона повинна буде підписати, що вона розуміє та усвідомлює всі наслідки та несе персональну відповідальність за своє життя. Ми демократична країна, ми не можемо когось змушувати силою, але така форма буде обов’язковою і за підписом такої людини”, – сказала вона.

Наступною для евакуації може стати Запорізька область, 65% якої не має газопостачання.

Раніше в Нацполіції оголосили про початок операції із порятунку дітей на Донбасі.

Донецька область залишилася без світла – ОВА


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button