Україна

Поліція затримала учасників сутичок під Верховною Радою

Поліцейські демонтували військові намети та затримали найбільш активних учасників акції у Києві, повідомляє 1News з посиланням на прес-службу поліції.

фото LB.ua

«Учасники заходу не виконували законних вимог правоохоронців, встановили на вулиці Грушевського військові намети та влаштували сутичку: двох поліцейських доставили у лікарню», – говориться у повідомленні.

Національна поліція зазначає, що попри всі заклики правоохоронців не порушувати норми чинного законодавства, організатори та учасники акції не виконали вимоги поліцейських. Натомість вони влаштували сутичку, застосовували палиці і кидали каміння.

У результаті постраждало двоє правоохоронців, їх доставили в лікарню.

«Після цього, незважаючи на прохання співробітників поліції діалогу припинити противні дії, громадяни спробували встановити ще один військовий намет, ігноруючи попередження та застереження правоохоронців. На цей час поліцейські демондемонтували намети», – додають у поліції.

фото LB.ua

У повідомленні зазначається, що найбільш активних учасників затримали, їх доставляють в управління поліції. Після отримання показів їх діям буде надана правова оцінка.

Нагадаємо, сьогодні зранку на вулиці Грушевського розпочалися одразу декілька мітингів. Серед мітингарів – противники відкриття ринку сільськогосподарської землі, профсоюзи та «євробляхери».

За повідомленнями кореспондента 1News, найбільш активними були представники «Національного корпусу». Зокрема, в них у руках були великі палиці і це саме їхні представники втягнулись у сутички з правоохоронцями.

Журналісти “Громадського” повідомляють, що під час сутичок біля готелю “Київ” мітингарі використовували каміння та зеленку, а правоохоронці сльозогінний газ. Декілька журналістів постраждали від газу.

Back to top button